Co warto wiedzieć o mascarpone
Mascarpone - podstawa tiramisu
Jest obowiązkowym składnikiem bardzo popularnego w Polsce włoskiego deseru - tiramisu, ale jego delikatny, słodko-maślany smak, umożliwia znacznie wszechstronniejsze wykorzystanie w kuchni. Wytwarzany ze śmietany ser mascarpone to znakomita baza do wielu potraw, jednak nie należy go nadużywać ze względu na dość dużą kaloryczność. Przedstawiamy najważniejsze informacje na temat tego produktu i podpowiedzi, jak użyć go w kuchni.
Jest obowiązkowym składnikiem bardzo popularnego w Polsce włoskiego deseru - tiramisu, ale jego delikatny, słodko-maślany smak, umożliwia znacznie wszechstronniejsze wykorzystanie w kuchni. Wytwarzany ze śmietany ser mascarpone to znakomita baza do wielu potraw, jednak nie należy go nadużywać ze względu na dość dużą kaloryczność. Przedstawiamy najważniejsze informacje na temat tego produktu i podpowiedzi, jak użyć go w kuchni.