Trwa ładowanie...
sok
03-02-2017 10:32

Co naprawdę kryje się w soku z kartonu?

Zagęszczony, niezagęszczony pasteryzowany - zobacz, czym się różnią.

d3dgkl7
d3dgkl7

Sok sokowi nierówny. Te zagęszczane powstają poprzez skoncentrowanie wszystkich wartościowych składników soku wyciśniętego z owoców lub warzyw. Otrzymuje się je poprzez odparowanie wody i aromatu. Soki tzw. NFC (niezagęszczone) przed przelaniem do butelki czy kartonu poddawane są pasteryzacji. Niepasteryzowane charakteryzują się bardzo krótkim okresem przydatności do spożycia i wymagają chłodniczych warunków transportu. Mają najwięcej naturalnych witamin, więc są najwartościowsze.

d3dgkl7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dgkl7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj