Trwa ładowanie...
d61wjx1
d61wjx1

Ciasto z truskawkami

Przepis

Pyszne ciasto z budyniowym kremem, truskawkami i galaretką. Nie może go zabraknąć na stole podczas letnich spotkań z rodziną czy przyjaciółmi. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Wypróbujcie koniecznie, a nie pożałujecie.

4.0
(1 głos)
Oceń:
d61wjx1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Ciasto z truskawkami
Getty Images
Ciasto z truskawkami
Składniki

Biszkopt:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 8 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 masło extra
  • truskawki
  • 3 galaretki truskawkowe
Przepis

Przepis na biszkopt

  • Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę.
  • Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
  • Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Przepis na krem

  • Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić.
  • Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Przekładanie

  • Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
  • Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Ciasto z truskawkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d61wjx1

Podziel się opinią

2
Share
d61wjx1
d61wjx1

d61wjx1
d61wjx1
d61wjx1