Ciasto orzechowo-cynamonowe. Szybki przepis na deser
Smaczne ciasto, które przygotujecie w kil;ka chwil. Nie jest zbyt słodkie, pięknie pachnie cynamonem i orzechami. Jeszcze lekko ciepłe ciasto można podać na stół, wystarczy polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Ciasta
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
1. Białka z cukrem ubić na sztywno. Dodać żółtka cały czas ubijając.
2. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać i powoli dodawać do ubitych jaj. Wszystko razem wymieszać.
3. Do masy wlać olej, wrzucić orzechy, ewentualnie inne "dodatki" i wymieszać.
4. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy i piec 50 minut w 180 stopniach. Na koniec można polać polewą czekoladową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl