Ciasteczka z suszoną żurawiną i białą czekoladą
Domowych wypieków nie są w stanie zastąpić żadne słodycze, nawet te z najlepszej cukierni. Poza tym, przygotowując te ciasteczka w domu, mamy pewność, jakich składników używamy.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Miksujemy z masłem i dwoma rodzajami cukru. Dodajemy jajko i wanilię. Delikatnie mieszając dodajemy białą czekoladę i żurawinę. Wstawiamy ciasto do zamrażalnika na 10-15 minut. Łyżką formujemy z ciasta małe kulki i układamy je na papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (do momentu, gdy ciasteczka staną się złociste).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl