Trwa ładowanie...
d39nhe4
d39nhe4

Chrupiąca sałatka grillowa. Jak ją przygotować?

Przepis

Mięso i warzywa to połączenie idealne, dlatego przygotowując grillowe menu powinniśmy pamiętać nie tylko o zaopatrzeniu się w odpowiednią ilość kiełbasy, karkówki czy kaszanki, ale również pomidorów, papryki i sałaty, z których bez większego trudu wyczarujemy pyszną sałatkę.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
d39nhe4
Czas przygotowania:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Chrupiąca sałatka grillowa. Jak ją przygotować?
123RF
Chrupiąca sałatka grillowa. Jak ją przygotować?
Składniki
  • 1 główka sałaty
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 słoiczek kaparów
  • 2-3 pomidory
  • 1 kiść słodkich, ciemnych winogron
  • oliwa z pierwszego tłoczenia
  • sok z cytryny lub ocet winny
  • sól, pieprz
  • ostra czerwona papryka
Przepis
  • Sałatę myjemy, suszymy w wirówce lub na papierowym kuchennym ręczniku, drzemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski.
  • Następnie po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu, kroimy wszystkie trzy papryki w drobną kostkę i dorzucamy do sałaty.
  • Później idą pokrojone w ósemki lub szesnastki pomidory i drobno pokrojone winogrona.
  • Słodkie winogrona bardzo fajnie pasują do tej sałatki i czynią je trochę mniej zwyczajną.
  • Dorzucamy odsączone kapary i rozgniecione ząbki czosnku.
  • Wszystko polewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.

Przepis dodał użytkownik julia313

Chrupiąca sałatka grillowa. Jak ją przygotować?
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d39nhe4

Podziel się opinią

Share
d39nhe4
d39nhe4

d39nhe4
d39nhe4
d39nhe4