Trwa ładowanie...
d3m7f2h
d3m7f2h

Domowy chleb owsiany. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz

Przepis

W czasie przymusowej kwarantanny wielu z nas zabiera się za pieczenie domowego chleba. wbrew pozorom to wcale nie jest trudne zadanie, wystarczy jedynie sprawdzony przepis. My polecamy chlebek owsiany według Ewy Wachowicz.

2.9
(7 głosów)
Oceń:
d3m7f2h
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Rodzaj diety:
Okazja:
Chleb owsiany
Archiwum prywatne
Chleb owsiany
Składniki

● 1 l ciepłej wody
● 50 g drożdży
● 1 łyżeczka cukru
● 2 łyżeczki soli
● 8 łyżek płatków owsianych górskich
● 1 kg mąki pszennej
● 1 garść łuskanego słonecznika
● 1 garść siemienia lnianego
● odrobina mleka

Do dekoracji:
● łuskany słonecznik

Przepis

Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut. Następnie dodać mąkę, garść siemienia lnianego i garść łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułką tartą.

Na cieście rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Domowy chleb owsiany. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
2
Share
d3m7f2h
d3m7f2h
d3m7f2h

d3m7f2h
d3m7f2h
d3m7f2h