Trwa ładowanie...
d1dybj5
d1dybj5

Cebula smażona w cieście. Pyszna przekąska

Przepis

Krążki cebulowe to popularna amerykańska przekąska. Choć to prawdziwa kaloryczna bomba, warto od czasu do czasu się na nią skusić, bo jest naprawdę pyszna. Przygotowanie cebuli smazonej w cieście nie jest trudne. Przepis z bloga "Di bloguje".

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d1dybj5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Cebula smażona w cieście. Pyszna przekąska
Di bloguje
Cebula smażona w cieście. Pyszna przekąska
Składniki
  • kilka dużych cebul
  • mąka
  • olej do głębokiego smażenia

Ciasto:

  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki mleka (można nieco więcej)
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1/3 łyżeczki sproszkowanego czosnku
  • sól, pieprz
Przepis
  • Obrane cebule pokroić w plasterki o grubości kilku mm.
  • Opcjonalnie można oprószyć solą i pieprzem. Ja tego nie robiłam.
  • Składniki na ciasto dobrze wymieszać i doprawić solą z pieprzem.
  • Krążki cebuli obtoczyć w mące, a następnie dokładnie w cieście i ponownie delikatnie w mące.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju (aż się zarumienią z każdej strony).
  • Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
  • Można podawać z dipem/sosem.
d1dybj5
Cebula smażona w cieście. Pyszna przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5
Share
d1dybj5
d1dybj5

d1dybj5
d1dybj5
d1dybj5