Carbonara z groszkiem i migdałami
Tłusta śmietana, boczek i duże ilości sera to idealny przepis na smaczne spaghetti carbonara. Choć jest pyszne to nie powinny się nim zajadać osoby przestrzegające diety. Anna Skura, blogerka modowa oraz miłośniczka zdrowego stylu życia zaprezentowała przepis na makaron w wersji fit: z groszkiem, migdałami i bazylią. W jej menu znalazła się też owsianka filipińska z mleczkiem koksowym i mango oraz polska wersja "mornig glory".
Tłusta śmietana, boczek i duże ilości sera to idealny przepis na smaczne spaghetti carbonara. Niestety jest dość kalorycznym daniem. Anna Skura, blogerka modowa oraz miłośniczka zdrowego stylu życia zaprezentowała przepis na makaron w wersji fit: z groszkiem, migdałami i bazylią. W jej menu znalazła się też owsianka filipińska z mleczkiem koksowym i mango oraz polska wersja "mornig glory".
Zobaczcie przepis na carbonarę w wersji fit.
Składniki:
200 g mrożonego groszku
1 łyżka płatków migdałowych
1 mały ząbek czosnku
1/2 pęczka świeżej bazylii
15 g parmezanu
1 cytryna
150 g razowego makaronu spaghetti
1 plaster wędzonego boczku
oliwa
1 duże jajko
100 g jogurtu naturalnego.