Bułeczki z pizzowym nadzieniem
Drożdżowe bułeczki z wytrawnym farszem to świetna przekąska do szkoły, na wycieczkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Jednak przygotowanie ciasta zajmuje sporo czasu, więc aby ułatwić sobie pracę, możemy sięgnąć po gotowe spody do pizzy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
- Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz.
- Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
- Ciasto na pizze kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
- Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl