Trwa ładowanie...
d1glhbk
13-11-2022 10:13

Bułeczki z pizzowym nadzieniem

Przepis

Drożdżowe bułeczki z wytrawnym farszem to świetna przekąska do szkoły, na wycieczkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Jednak przygotowanie ciasta zajmuje sporo czasu, więc aby ułatwić sobie pracę, możemy sięgnąć po gotowe spody do pizzy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1glhbk
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 2 opakowania ciasta na pizze
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g papryki konserwowej
  • 100 g szynki
  • 100 g sera żółtego
  • 1 żółtko jajka
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól
Przepis
  • Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz.
  • Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
  • Ciasto na pizze kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
  • Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta.
  • Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Bułeczki z pizzowym nadzieniem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1glhbk
d1glhbk
d1glhbk
d1glhbk
Więcej tematów
d1glhbk