Bułeczki z pizzowym nadzieniem
Drożdżowe bułeczki z wytrawnym farszem to świetna przekąska do szkoły, na wycieczkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Jednak przygotowanie ciasta zajmuje sporo czasu, więc aby ułatwić sobie pracę, możemy sięgnąć po gotowe spody do pizzy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
- Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz.
- Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
- Ciasto na pizze kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
- Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze