Bucatini z czosnkiem i pietruszką. Najprostszy sposób na makaron
Bucatini to rodzaj makaronu, jest nieco podobny do spaghetti, ale jest grubszy i ma otwór w środku. Doskonale pasuje do sosów śmietanowych i pomidorowych. Świetnie sprawdzi się również podany jedynie z czosnkiem, oliwą i świeżymi ziołami. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 op. makaronu typu bucatini
- 1/3 szkl. oliwy
- 8 ząbków czosnku
- 2 łyżki posiekanej pietruszki i bazylii
- 1/2 szkl. starty parmezan
- sól, pieprz świeżo zmielony
- Makaron ugotować. Na patelnie wlać oliwę, podsmażyć na niej czosnek, dorzucić pietruszkę i bazylię, posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
- Polewać makaron bezpośrednio na talerzu, posypać startym parmezanem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze