Trwa ładowanie...
dttz013
28-04-2022 09:25

Brukselka po bretońsku. Niedoceniane warzywo w roli głównej

Przepis

Doskonała, pyszna przekąska lub kolacja z brukselką w roli głównej. Aromatyczne dodatki podkreślają jej wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie kończysz. Spróbujcie i przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

dttz013
1.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg brukselki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie marchewki z groszkiem
  • 600 g kiełbasy śląskiej
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • szczypta chili
  • sól
Przepis
  • Brukselkę myję, oczyszczam, przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję.
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz marchewkę z groszkiem. Po usmażeniu przekładam do garnka z brukselką.
  • Dodaję koncentrat pomidorowy, chili, ewentualnie sól i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Brukselka po bretońsku. Niedoceniane warzywo w roli głównej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
dttz013

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dttz013
dttz013
dttz013
dttz013
Więcej tematów
dttz013