Brukselka po bretońsku. Niedoceniane warzywo w roli głównej
Doskonała, pyszna przekąska lub kolacja z brukselką w roli głównej. Aromatyczne dodatki podkreślają jej wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie kończysz. Spróbujcie i przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Brukselkę myję, oczyszczam, przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz marchewkę z groszkiem. Po usmażeniu przekładam do garnka z brukselką.
- Dodaję koncentrat pomidorowy, chili, ewentualnie sól i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl