Brownie z fasoli. Dietetyczne ciacho według Kingi Zawodnik
Kinga Zawodnik zdobyła popularność w programach "Dieta czy cud" i "Pierwszy raz Kingi", emitowanych w TVN Style. Potem założyła kanał na You Tube, gdzie pokazuje swoje zmagania w walce o szczupłą sylwetkę. Kinga Zawodnik jest też autorką ebooka "Chudnij razem ze mną! Pamiętnik Kingi Zawodnik".
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i odstawiam do wystygnięcia.
- Daktyle zalewam wrzątkiem na 20 minut.
- Płuczę fasolę.
- Do czekolady, daktyli i fasoli dodaję banana, jajka i proszek do pieczenia, wszystkie składniki miksuję blenderem na gładką masę.
- Wykładam ciasto do małej brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
- Wskazówka: takim ciastem poczęstujesz całą rodzinę. Jeśli pieczesz tylko dla siebie, możesz skorzystać z pojemników próżniowych, które zachowują na dłużej świeżość potraw i masz gotowy podwieczorek na dwa–trzy dni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl