Biszkopt z truskawkami. Lekkie ciacho na lato
Biszkopt z truskawkami to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć latem. Przepis jest bardzo prosty. Deser doskonale smakuje z dodatkiem bitej śmietany.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Ubić jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.
- Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
- Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części (dzięki temu powstają dwa placki z truskawkami).
- Poukładać truskawki i zalać galaretką truskawkową.
Przepis dodał użytkownik Tysia
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze