Biszkopt z truskawkami. Lekkie ciacho na lato
Biszkopt z truskawkami to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć latem. Przepis jest bardzo prosty. Deser doskonale smakuje z dodatkiem bitej śmietany.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ubić jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.
- Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
- Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części (dzięki temu powstają dwa placki z truskawkami).
- Poukładać truskawki i zalać galaretką truskawkową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl