Biała kiełbasa otulona boczkiem. Szybki obiad z piekarnika
Biała kiełbasa kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą. Ale wcale nie musi lądować jedynie w białym barszczu. Doskonale smakuje zarówno z grilla, jak i z piekarnika. Przepis na pieczoną białą kiełbasę dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Obiad
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
 - Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli.
 - Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
 - Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl