Biała kiełbasa otulona boczkiem. Szybki obiad z piekarnika
Biała kiełbasa kojarzy nam się przede wszystkim z Wielkanocą. Ale wcale nie musi lądować jedynie w białym barszczu. Doskonale smakuje zarówno z grilla, jak i z piekarnika. Przepis na pieczoną białą kiełbasę dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
- Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli.
- Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
- Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl