Barszcz wigilijny
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć czystego barszczu. Z czym go podać U mnie w domu wszystkim najbardziej smakują uszka. Jednak czasem przygotowuję też drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami. Bez względu na dodatki, barszcz na zakwasie zawsze smakuje wyśmienicie. Zobaczcie, jak go przygotować.
- grzyby suszone
- włoszczyzna (bez kapusty)
- 3 buraki
- 1,5 l kwasu buraczanego
- przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, cukier, ocet winny)
Namoczyć grzyby i ugotować. Pozostawić wywar. Buraki razem z włoszczyzną pokroić i ugotować, następnie przecedzić. Połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwas buraczany. Całość podgrzać, ale nie gotować.
Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i octem winnym
Przepis dodał użytkownik 0fokus
Podziel się opinią
Komentarze