Barszcz czerwony wigilijny
Przygotowanie wigilijnego barszczu powinniśmy zacząć dzień wcześniej Dzięki temu wywar nabierze odpowiedniego smaku i koloru.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Buraki i jabłka pokroić w kawałki, umieścić w głębokim garnku, dodać przyprawy, kromkę chleba razowego i zalać wodą tak, aby przykryć, zagotować. Zdjąć z ognia, zakwasić octem i odstawić na 10 godzin. Gotowy barszcz przecedzić, ponownie zagotować, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem i miodem.
Podawać z uszkami z grzybami.
Przepis dodał użytkownik blanca
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze