Trwa ładowanie...
d4djg4s
01-10-2021 07:35

Awanturka z tuńczyka i twarogu. Przepyszna pasta do kanapek

Przepis

Awanturka to pasta twarogowa z dodatkiem ryby. Tradycyjnie przygotowywało się ją z dodatkiem wędzonej makreli. Jednak równie dobrze możemy użyć łososia czy tuńczyka z puszki.

d4djg4s
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Ivanna Pavliuk - stock.adobe.com
Składniki
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • oregano
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
Przepis
  • Serki, jeśli trzeba, odcedzić. Kawałki tuńczyka dobrze osączyć z sosu. Lekko rozdrobnić.
  • Serek i tuńczyka wymieszać. Dodać drobno pokrojone ogórki i posypać oregano. Łyżkę majonezu wymieszać z łyżką jogurtu, dodać sałatki i od razu podawać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Awanturka z tuńczyka i twarogu. Przepyszna pasta do kanapek
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
d4djg4s
Więcej tematów
d4djg4s