Awanturka z tuńczyka i twarogu. Przepyszna pasta do kanapek
Awanturka to pasta twarogowa z dodatkiem ryby. Tradycyjnie przygotowywało się ją z dodatkiem wędzonej makreli. Jednak równie dobrze możemy użyć łososia czy tuńczyka z puszki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 2 opakowania serka wiejskiego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 średnie ogórki kiszone
- oregano
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Serki, jeśli trzeba, odcedzić. Kawałki tuńczyka dobrze osączyć z sosu. Lekko rozdrobnić.
- Serek i tuńczyka wymieszać. Dodać drobno pokrojone ogórki i posypać oregano. Łyżkę majonezu wymieszać z łyżką jogurtu, dodać sałatki i od razu podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze