Aromatyczne czosnkowe roladki. Idealne na rodzinny obiad
Kilka prostych składników i pyszne roladki z czosnkiem i mozzarellą wylądują na twoim talerzu. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzą sobie z nim nawet kulinarni amatorzy. Do tego ulubiona surówka, opiekane ziemniaczki i smakowity obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem.
- Ser mozzarella ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję drobno posiekany szczypiorek, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz majonez i musztardę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
- Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
- Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl