Aromatyczne czosnkowe roladki. Idealne na rodzinny obiad
Kilka prostych składników i pyszne roladki z czosnkiem i mozzarellą wylądują na twoim talerzu. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzą sobie z nim nawet kulinarni amatorzy. Do tego ulubiona surówka, opiekane ziemniaczki i smakowity obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6-8 |
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem.
- Ser mozzarella ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję drobno posiekany szczypiorek, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz majonez i musztardę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
- Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
- Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze