Aromatyczna zupa grzybowo-serowa. Doskonale rozgrzewa
Zupa grzybowa zabielana śmietaną z dodatkiem sera to niebo w gębie. Możecie ją ugotować według swoich upodobań np. z kaszą pęczak, makaronem czy ziemniakami. Kluczowym składnikiem oprócz grzybów jest oczywiście ser. Wypróbujcie przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ugotować wywar mięsny z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz z domową przyprawą rosołową lub solą.
- Z mięsem można także ugotować warzywa lub dodać je w trakcie gotowania.
- Kości/mięso wyjąć z wywaru i umieścić w nim umyte oraz pokrojone w paski grzyby, pokrojoną, marchew, pietruszkę, ziemniaki oraz selera.
- Następnie wsypać kaszę.
- Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i dodać do gotującej się zupy. Całość gotować do miękkości wszystkich składników.
- Na końcu w zupie rozpuścić ser. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl