8 trików na świeże owoce i warzywa
Nietypowe, ale podobno działają
Kuszą smakiem i aromatem, ale większość warzyw i owoców bardzo szybko traci świeżość. Co zrobić, by zachować ją na dłużej? Prezentujemy nietypowe i zaskakujące triki. Podobno działają.
Kuszą smakiem i aromatem, ale większość warzyw i owoców bardzo szybko traci świeżość. Co zrobić, by zachować ją na dłużej? Prezentujemy nietypowe i zaskakujące triki. Podobno działają.
Maliny i truskawki
Maliny i truskawki psują się błyskawicznie. Zwłaszcza w czasie upalnego dnia. By nie gniły i nie pokryły się pleśnią, należy zafundować im specjalną kąpiel. W tym celu przygotowujemy roztwór octu jabłkowego i wody w proporcji 1 do 10. W takiej miksturze zanurzamy owoce, następnie suszymy je dokładnie i wkładamy do lodówki. Nie musimy się obawiać, że maliny i truskawki będą cierpkie. Ocet jest tak rozcieńczony, że nie wyczujemy jego smaku.