7 organicznych produktów, które warto mieć w kuchni
Polacy kupują zdrowe jedzenie
Polacy coraz chętniej sięgają po ekologiczne jedzenie. Według badań przeprowadzonych przez TNS Polska aż 30 proc. z nas deklaruje, że kupuje żywność ekologiczną. Cenimy ją przede wszystkim za lepszą jakość, która przekłada się na smak i zapach.
Polacy coraz chętniej sięgają po ekologiczne jedzenie. Według badań przeprowadzonych przez TNS Polska aż 30 proc. z nas deklaruje, że kupuje żywność ekologiczną. Cenimy ją przede wszystkim za lepszą jakość, która przekłada się na smak i zapach. Dopiero drugim aspektem, który bierzemy pod uwagę przy wyborze organicznego jedzenia jest zdrowie. Chcemy odżywiać się świadomie, zależy nam na tym, by dostarczać sobie wszystkich potrzebnych witamin i minerałów. Nie da się ukryć, że za takie jedzenie musimy zapłacić więcej. Specjaliści przekonują, że niektóre produkty z powodzeniem możemy kupować w zwykłych sklepach, bo nie różnią się znacząco od zagranicznych odpowiedników z napisem "eko" na etykiecie. Istnieje jednak grupa żywności, która jest wyjątkowo podatna na działanie pestycydów, nawozów sztucznych i innych szkodliwych czynników. Jedzone przez nas regularnie, mogą mieć niekorzystny wpływ na zdrowie. Przygotowaliśmy zestawienie produktów organicznych, za które warto zapłacić niewiele więcej. I to naprawdę
niewiele! Czasem różnica pomiędzy jabłkami ekologicznymi, a zwykłymi wynosi jedynie kilka złotych.