10 najdziwniejszych smaków lodów

None

Obraz

/ 10Lody o smaku viagry

Obraz
© iStockphoto/Thinkstock

Widocznie pigułki uznawane przez niektórych za magiczne, mają również swój smak. Składniki lodów serwowanych w jednej z wenezuelskich lodziarni, objęte są tajemnicą. Jej właścicielowi nie można jednak odmówić pomysłowości - w tym samym lokalu można spróbować również lodów o smaku tuńczyka i papryczki chili.

/ 10Lody o smaku surowej koniny

Obraz
© Digital Vision/Thinkstock

Choć trudno ocenić jak konina smakuje w połączeniu z wanilią, przysmak ten przysmak mógłby przypaść do gustu amatorom tego rodzaju mięsa. Lody z kawałkami surowej koniny są wymysłem Japończyków. Kawałki surowego mięsa umieszczone w słodkiej, waniliowej masie.

/ 10Lody Fish&Chips

Obraz
© John Howard DigitalVision/Thinkstock

Prawdziwa gratka dla Brytyjczyków jak i wszystkich tych, którzy lubią ryby i frytki. Jeszcze przed kilkoma laty w Wielkiej Brytanii kawałki smażonej ryby wraz z frytkami zawijano w gazetę i w ten sposób serwowano klientom. Dziś fish&chips można dostać w wafelku...

/ 10Lody o smaku wołowych ozorów

Obraz
© iStockphoto/Thinkstock

Jednym z polskich przysmaków jest salceson ozorkowy przyrządzany między innymi z wieprzowych języków. Tymczasem Japończycy mogą poszczycić się lodami o smaku wołowego ozora... Trudno ocenić, czy Polakom przypadłaby do gustu tego rodzaju słodkość.

/ 10Lody o smaku ryb

Obraz
© John Howard DigitalVision/Thinkstock

To również japoński wynalazek. Lody mają smak popularnej w Japonii ryby słonowodnej. Podobno zapach nie odstrasza bowiem woń ryby została zniwelowana całkiem sporą ilością brandy, którą również dodaje się do lodów.

/ 10Lody o smaku spaghetti

Obraz
© Comstock/Thinkstock

Nie ma chyba takiej potrawy, której człowiek nie byłby w stanie przekształcić na coś co będzie przynosiło mu zysk. Skoro przygotowywane są chipsy o smaku pizzy lub spaghetti dlaczego nie przyrządzać również takich lodów? Jeżeli komuś smak nie przypadnie do gustu zawsze może sięgnąć po lody o smaku sera pleśniowego.

/ 10Lody o smaku czosnkowym

Obraz
© Hemera Technologies AbleStockcom/Thinkstock

Czosnkowe lody, podobnie jak inne potrawy z dodatkiem czosnku, również pozostawiają charakterystyczny posmak w ustach. Posmak i zapach. Zwykle przygotowywane są w połączeniu z wanilią lub czekoladą. Dla tych, którzy nie lubią smaku i zapachu tego warzywa, dostępne są również lody o smaku cebulowym.

/ 10Lody o smaku lawendy lub róży

Obraz
© Stockbyte/Thinkstock

Tego rodzaju przysmaki największą popularnością cieszą się we Francji. Miłośnicy zapachu lawendy, róż czy też jaśminu na pewno z chęcią skosztują lodów o podobnych do zapachu smaku. Również we Francji serwowane są lody o smaku tymianku, rozmarynu czy też bazylii.

/ 10Lody o smaku bekonu lub sardynek

Obraz
© Hemera Technologies AbleStockcom/Thinkstock

Zapewne kwestią czasu jest wymyślenie lodów o smaku jajek na bekonie. Tymczasem dla chętnych wrażeń smakowych bekonowe, słodkawe lody mogą być ciekawym wyzwaniem. Jeżeli ich smak was rozczaruje zawsze spróbować można lodów sardynkowych...

10 / 10Lody o smaku piwa

Obraz
© Stockbyte/Thinkstock

Robią furorę na całym świecie. Smak piwnych lodów zależy od tego jakiego piwa użyto do ich produkcji. Smakosze polecają te przyrządzane na bazie Guinnessa - zwłaszcza z dodatkiem czekolady. W Niemczech sezon na piwne lody zaczyna się już przy okazji Oktoberfestu, tymczasem w innych krajach największą popularnością cieszą się w miesiącach letnich.

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw