10 kuchennych trików
Kiedy nic się nie udaje
Wylewasz krokodyle łzy krojąc cebulę, a jajka nigdy nie udaje ci się ugotować na miękko? Jak sobie radzić podczas przygotowywania posiłków, w jaki sposób przywrócić świeżość warzywom i wiele innych kuchennych trików zdradza Robert Joachimiak-Szpinda, szef kuchni Velaves Spa & Resort
Wylewasz krokodyle łzy krojąc cebulę, a jajka nigdy nie udaje ci się ugotować na miękko? Jak temu zaradzić, a także wiele innych kuchennych trików zdradza Robert Joachimiak-Szpinda, szef kuchni Velaves Spa & Resort.
Jak najłatwiej obrać pomidora ze skóry?
Najlepiej zanurzyć pomidora w miseczce w wrzątkiem i pozostawić w wodzie na 10 - 15 sekund. Następnie należy go wyjąć, najlepiej łyżką cedzakową i natychmiast przelać zimną wodą. Teraz wystarczy naciąć skórkę ostrym nożem. Bez problemu będzie odchodziła z całego pomidora.
ml/mmch
Który olej do smażenia, a który do sałatki?