Wszystkie zalety jesiennej dyni
Sezon w pełni
Sezon na dynie w pełni, a jednak niewiele osób wykorzystuje je w kuchni. A szkoda, bo dynie mają mnóstwo zalet - są zdrowe, zawierają bardzo mało kalorii i mnóstwo substancji odżywczych. Jednocześnie delikatny smak tych warzyw sprawia, że są bardzo uniwersalne w kuchni - tylko od naszej inwencji i dodatków zależy, w jakie kulinarne dzieło przemienimy banalną na pozór dynię.
Sezon na dynie w pełni, a jednak niewiele osób z niego korzysta. A szkoda, bo warzywa te mają mnóstwo zalet - są zdrowe, zawierają bardzo mało kalorii i mnóstwo substancji odżywczych. Jednocześnie ich delikatny smak sprawia, że są bardzo uniwersalne w kuchni - tylko od naszej inwencji i dodatków zależy, w jakie kulinarne dzieło przemienimy banalną na pozór dynię. Szkoda więc nie skorzystać z okazji i przegapić jesienny "wysyp". Jakie właściwości ma to imponujące warzywo i co można z niego wyczarować? Sprawdźmy.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl