Świąteczne ciasteczka korzenne
Na świątecznych stołach królują makowce, serniki i wiele innych łakoci. Zazwyczaj osoby będące na diecie bezglutenowej muszą obejść się smakiem. Dla gości warto przygotować ciasteczka z mąki migdałowej. Nie tylko są smaczne, ale bardzo zdrowe.
Na świątecznych stołach królują makowce, serniki i wiele innych łakoci. Zazwyczaj osoby będące na diecie bezglutenowej muszą obejść się smakiem. Dla gości warto przygotować ciasteczka z mąki migdałowej. Nie tylko są smaczne, ale bardzo zdrowe.
Reni Jusis wspólnie z dietetykiem medycyny chińskiej Dominiką Adamczyk przyrządziła w kuchni "Dzień Dobry TVN" bezglutenowe korzenne ciasteczka.
- To bardzo prosty przepis, a ciastka są delikatne i nie uczulają - zapewniła wokalistka.
Jusis opowiedziała też alternatywnych metodach słodzenia ciast.