Specjały kuchni hiszpańskiej
A wy co najbardziej lubicie z hiszpańskich specjałów?
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Agata Dybowska mieszkała w kilkunastu różnych miejscach, ale zakochała się w Barcelonie. W kuchni „Dzień Dobry TVN” próbowała zarazić miłością do Hiszpanii. Wśród jej przepisów znalazły się pieczone kulki mięsne z ricottą i ziołami, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy. My polecamy przepis na barcelońskie słodycze.
Babki migdałowe z brandy:
6 świeżych lub suszonych fig
6 suszonych daktyli
1, 5 kubka migdałów
Pół kubka i pół łyżki cukru pudru
1 duże jako
1 białko
3 łyżki masła
1 łyżka brandy
2 łyżki startej skórki z cytryny
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.