Pałki z chrzanem,musztardą i chili
- 8 pałek z kurczaka
- 1/2 słoiczka musztardy gruboziarnistej francuskiej(100g)
- 2 łyżki suszonych płatków chili
- 2 kopiaste łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- sól morska swieżo mielona wg.uznania
- olej do wysmarowania blachy lub naczynia żaroodpornego
Umyte osuszone udka wkładamy do misy.Dodajemy do nich w/w składniki i całość mieszamy.Wkładamy do lodówki na min. jedną godzinę.
Po tym czasie układamy je na blaszce wysmarowanej olejem,przykrywamy i pieczemy w 180*C jedną godzinę.Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso i jeszcze chwilkę zapiekamy do zarumienienia się pałek i gotowe....
Podajemy z czym kto lubi . . .
Przepis dodał użytkownik evita0007
Podziel się opinią
Komentarze