Trwa ładowanie...
d4eihbx
28-05-2008 23:10

Ogórki miodowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4eihbx
Składniki
  • ogórki (najlepiej małe)
  • gorczyca
  • pieprz czarny ziarnisty
  • czosnek
  • chrzan
  • ziele angielskie
  • cebula
    • Zalewa
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 szklanki miodu
  • 1 szklanka octu 10%
  • 2 łyżki soli
Przepis

Ogórki umyć, oczyścić, ewentualnie pokroić według uznania (jeśli są za duże). Zagotować razem wszystkie składniki zalewy. Do każdego słoika wrzucić kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, 1 łyżeczkę gorczycy, ząbek czosnku oraz torchę chrzanu i cebuli. Na to poukładać ogórki. Zalać gorącą zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 10 minut.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4eihbx
d4eihbx
d4eihbx
Więcej tematów
d4eihbx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj