Trwa ładowanie...
daljocc
28-05-2008 23:10

Ogórki miodowe

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
daljocc
Składniki
  • ogórki (najlepiej małe)
  • gorczyca
  • pieprz czarny ziarnisty
  • czosnek
  • chrzan
  • ziele angielskie
  • cebula
    • Zalewa
  • 5 szklanek wody
  • 1,5 szklanki miodu
  • 1 szklanka octu 10%
  • 2 łyżki soli
Przepis

Ogórki umyć, oczyścić, ewentualnie pokroić według uznania (jeśli są za duże). Zagotować razem wszystkie składniki zalewy. Do każdego słoika wrzucić kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, 1 łyżeczkę gorczycy, ząbek czosnku oraz torchę chrzanu i cebuli. Na to poukładać ogórki. Zalać gorącą zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 10 minut.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daljocc
daljocc
daljocc
Więcej tematów
daljocc