Składniki
- 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
- grzybowa kostka rosołowa (opcjonalnie)
- 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
- 150 g kaszy jaglanej,
- 60 g makaronu muszelki,
- 1 cebula,
- pół szklanki śmietany,
- sól i pieprz do smaku.
Przepis
Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu. W reszcie wywaru ugotuj makaron.
Przepis
Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie. Połącz kaszę, makaron, kostkę bulionu grzybowego, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
Przepis
Gotuj kilka minut. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl