Trwa ładowanie...
d21x3o7
27-02-2015 08:21

Krupnik z kaszy jaglanej

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21x3o7
Składniki
  • 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
  • grzybowa kostka rosołowa (opcjonalnie)
  • 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
  • 150 g kaszy jaglanej,
  • 60 g makaronu muszelki,
  • 1 cebula,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól i pieprz do smaku.
Przepis

Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu. W reszcie wywaru ugotuj makaron.

Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie. Połącz kaszę, makaron, kostkę bulionu grzybowego, cebulę, grzyby oraz śmietanę.

Gotuj kilka minut. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów
d21x3o7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj