Trwa ładowanie...
d40ha57
27-02-2015 08:21

Krupnik z kaszy jaglanej

Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
d40ha57
Składniki
  • 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
  • grzybowa kostka rosołowa (opcjonalnie)
  • 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
  • 150 g kaszy jaglanej,
  • 60 g makaronu muszelki,
  • 1 cebula,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól i pieprz do smaku.
Przepis

Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu. W reszcie wywaru ugotuj makaron.

Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie. Połącz kaszę, makaron, kostkę bulionu grzybowego, cebulę, grzyby oraz śmietanę.

Gotuj kilka minut. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40ha57
d40ha57
d40ha57
Więcej tematów
d40ha57