Kalafior inaczej. Jak wykorzystać go w kuchni?
Zdrowy i pyszny
Choć wydaje się niepozornym warzywem, można naprawdę ciekawie wykorzystać go w kuchni. Nadaje się do smażenie, duszenia, zapiekania. Kalafior sprawdza się nie tylko w codziennych daniach, ale również w bardziej wykwintnych i oryginalnych.
Tani i smaczny kalafior to bardzo zdrowy produkt na naszych stołach. Zawiera mnóstwo witamin, m.in. A, C, K oraz witaminy z grupy B. W dodatku jest źródłem potasu, magnezu i żelaza. Choć wydaje się niepozornym warzywem, można naprawdę ciekawie wykorzystać go w kuchni. Nadaje się do smażenia, duszenia, zapiekania. Kalafior sprawdza się nie tylko w codziennych daniach, ale również w bardziej wykwintnych i oryginalnych. Można przygotować z niego hummus, pasztet lub kuskus. Takie potrawy smakują obłędnie i bardzo łatwo je zrobić. Zobaczcie galerię z naszymi przepisami!