Grochowka
- 25 dag grochu
- 15 dag mortadeli moze byc boczek lub mieso drobiowe
- 30 dag warzyw mieszanych
- 1 mala glowke cebuli
- majeranek
- sol
- pieprz
- 3 srednie ziemniaki
Ziemniaki obrac , pokroic w kostke i dodac do wody. Warzywa mieszane wraz z cebula pokrojona w kostke wrzucamy do gotujacych sie ziemniakow. Dodajemy pokrojona w kostke mortadele lub boczek albo drob. Dodajemy sol, pieprz do smaku i nastepnie gdyziemniaki beda pol miekkie dodajemy groch i gotujemy tak dlugo az groch bedzie miekki. Nie zapomnij pod koniec gdy jeszcze zupa sie gotuje dodac majeranku. Pozniej nalezy sprawdzic czy zupa ma smak wrazie czego mozna doprawic przyprawa warzywko lub kostka rosolowa. Dla lepszego smaku mozna dodac pol szklanki mleka.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze