Gotowanie na ekranie: quiche lorraine z boczkiem
Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania nadzienia na bazie jajek, boczku i sera. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.
Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz pokazał, jak przygotowań nadzienie na bazie jajek, boczku i sera. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.
Do quiche lorraine przyda się przede wszystkim kruche ciasto. Można skorzystać z gotowego produktu lub zrobić je samodzielnie. Potrzebne będą następujące składniki: 250 g mąki, pół kostki masła pokrojonego w kosteczkę, szczypta soli, odrobina gałki muszkatołowej i 50 ml wody. Wyrobione ciasto odłożyć na godzinę do lodówki, a następnie rozwałkować i ułożyć na formie do tarty. Piec z obciążeniem (np. ryż na papierze do pieczenia) przez 10 minut w 180 stopni C.