Gotowanie na ekranie: przepis na hummus
Hummus to pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej. Aneta Łańcuchowska zdradziła w "Pożegnaniu z wagą" przepis na taką przekąskę.
Hummus to pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej. Aneta Łańcuchowska zdradziła w "Pożegnaniu z wagą" przepis na taką przekąskę.
Jakich składników użyła? Jakie właściwości ma ciecierzyca? Jak wybrać dobry pełnoziarnisty chleb? Czym można zastąpić pastę sezamową?
- Możecie uprażyć sezam na suchej patelni i dodać do ciecierzycy - powiedziała dietetyk.