Trwa ładowanie...
d289xmj
21-07-2010 18:12

Cordon blue z piersi kurczaka

Przepis
3.6
(48 głosów)
Oceń:
d289xmj
Składniki
  • 2 piersi kurczaka
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plastry szynki
  • 4 łyżki oliwy do smażenia
  • bułka tarta
  • mąka
  • jajko do panierowania
  • vegeta
  • suszony czosnek
  • papryka, cząber
Przepis

1. Z piersi kurczaka usunąć kości, każdą podzielić na 2 części. Porcje mięsa lekko rozbić (najlepiej w woreczku foliowym)
2. Porcje mięsa oprószyć vegetą, czosnkiem i papryką. Położyć plaster szynki, plasterek żółtego sera i zwinąć w rulonik, sklejając brzegi odrobiną białka. Mąkę wymieszać ze szczyptą vegety, suszonego czosnku, papryki oraz cząbru. Ruloniki toczyć najpierw w mące z przyprawami, potem w roztrzepanym jajku. Na koniec obtoczyć ruloniki w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na złoty kolor przygotowane ruloniki. Cordon blue podawać z ziemniakami pieczonymi lub z wody oraz surówkami.

Przepis dodał użytkownik missmia1612

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d289xmj
d289xmj
d289xmj
Więcej tematów
d289xmj