Chleb bananowy
Tradycyjny amerykański wypiek. Właściwie to nie tyle chleb, co ciasto. bardzo lubię je jeść z dodatkiem masła orzechowego. Do ciasta warto dodać garść posiekanych orzechów lub innych ulubionych bakalii.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
W dużej misce wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodać cukier, roztrzepane jajko, wanilię. Zamieszać, a następnie dodać przesianą mąkę, sodę i szczyptę soli. Wymieszać dokładnie aż do połączenia wszystkich składników. Można to zrobić używając miksera lub łyżki.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C. Masę wlać do formy od keksówki o wymiarach 10 x 20 cm. Piec godzinę. Podawać po przestudzeniu.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze