6 pomysłów na pierogi z owocami
Owocowy smakołyk z kuchni babci
Kojarzą się z latem, wakacjami i kuchnią babci, czyli wszystkimi przyjemnościami, za którymi często tęsknimy przez resztę, jesienno-zimowych miesięcy. Świeże, sezonowe owoce doskonale nadają się jako farsz do pierogów. Można je zarówno podać prosto z wody, jak i z piekarnika. Liczą się również przyprawy, które podkreślą słodki smak i dodatki, na których myśl nierzadko ślinka cieknie. Oto nasze propozycje owocowych pierogów.
Kojarzą się z latem, wakacjami i kuchnią babci, czyli wszystkimi przyjemnościami, za którymi często tęsknimy przez resztę, jesienno-zimowych miesięcy. Świeże, sezonowe owoce doskonale nadają się jako farsz do pierogów. Można je zarówno podać prosto z wody, jak i z piekarnika. Liczą się również przyprawy, które podkreślą słodki smak i dodatki, na których myśl nierzadko ślinka cieknie. Oto kilka propozycji redakcji i czytelników na owocowe pierogi.