- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Zupy
 - Sposób przygotowania: Gotowanie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- pół pęczka białych szparagów
 - 150 g fasolki szparagowej
 - 100 g zielonego groszku
 - 1 mała cebula
 - 1 łyżka oliwy
 - 2 łyżki masła klarowanego
 - 1 l bulionu
 - 70 g ryżu
 - 4 łyżki pesto genovese
 - kilka gałązek tymianku
 - sól, pieprz do smaku
 
Przepis
Ryż gotujemy na sypko. Szparagi obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, odłamujemy zdrewniałe końcówki i odcinamy główki. Łodygi kroimy na ok. 2 cm kawałki.
Przepis
Cebulę siekamy i szklimy na maśle z oliwą. Dodajemy listki tymianku i zalewamy gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy do garnka pokrojone szparagi. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Dodajemy zmrożoną fasolkę i gotujemy kolejne 5 minut. Wsypujemy zielony groszek i gotujemy ok. 1 minutę.
Przepis
Zupę doprawiamy solą i pieprzem i wsypujemy wcześniej ugotowany ryż. Każdą porcję podajemy z łyżką pesto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl