Trwa ładowanie...
d414hor
09-07-2019 10:10

Zupa z rzodkiewek. Smak może cię zaskoczyć

Przepis

Rzodkiewki najczęściej jemy na surowo.Kładziemy je na kanapki lub dodajemy do twarożku. Tymczasem te pyszne i zdrowe warzywa doskonale smakują również na ciepło. Poddane obróbce termicznej tracą nieco ostrości, wciąż jednak są wyjątkowo pyszne. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz na zupę z rzodkiewek.

d414hor
3.0
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki

Niezbędne składniki:

  • 1 l wywaru drobiowego
  • 2 ziemniaki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki śmietany
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • pieprz
  • pęczek koperku do dekoracji
Przepis

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.

Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem. Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa z rzodkiewek. Smak może cię zaskoczyć
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
14
d414hor

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d414hor
d414hor
d414hor
d414hor
Więcej tematów
d414hor