Trwa ładowanie...
djxhgmf
djxhgmf

Zupa z rzodkiewek. Smak może cię zaskoczyć

Przepis

Rzodkiewki najczęściej jemy na surowo.Kładziemy je na kanapki lub dodajemy do twarożku. Tymczasem te pyszne i zdrowe warzywa doskonale smakują również na ciepło. Poddane obróbce termicznej tracą nieco ostrości, wciąż jednak są wyjątkowo pyszne. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz na zupę z rzodkiewek.

3.0
(8 głosów)
Oceń:
djxhgmf
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
fot. Grzegorz Kozakiewicz
Archiwum prywatne
fot. Grzegorz Kozakiewicz
Składniki

Niezbędne składniki:

  • 1 l wywaru drobiowego
  • 2 ziemniaki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki śmietany
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • pieprz
  • pęczek koperku do dekoracji
Przepis

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.

Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem. Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

djxhgmf
Zupa z rzodkiewek. Smak może cię zaskoczyć
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
14
Share
djxhgmf
djxhgmf

djxhgmf
djxhgmf
djxhgmf