Zupa z rzodkiewek. Smak może cię zaskoczyć
Rzodkiewki najczęściej jemy na surowo.Kładziemy je na kanapki lub dodajemy do twarożku. Tymczasem te pyszne i zdrowe warzywa doskonale smakują również na ciepło. Poddane obróbce termicznej tracą nieco ostrości, wciąż jednak są wyjątkowo pyszne. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz na zupę z rzodkiewek.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Niezbędne składniki:
Przepis
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.
Przepis
Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem. Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl