Trwa ładowanie...
d1wt0m6
02-04-2015 07:06

Zupa z rzeżuchą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1wt0m6
Składniki
  • pęczek świeżej rzeżuchy
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • 4 ziemniaki
  • 500 ml bulionu warzywnego
Przepis

Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w bulionie. W drugim garnku ugotuj makaron. Tuż przed ugotowaniem ziemniaków dodaj do nich 3/4 pęczka rzeżuchy i pozostaw na ogniu do momentu zagotowania.

Całość zmiksuj, następnie dodaj śmietanę, wymieszaj i jeszcze raz zagotuj.

Zupę podawaj z makaronem posypaną rzeżuchą.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wt0m6
d1wt0m6
d1wt0m6
Więcej tematów
d1wt0m6

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj