Trwa ładowanie...
d2ysnk7
02-04-2015 07:06

Zupa z rzeżuchą

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2ysnk7
Składniki
  • pęczek świeżej rzeżuchy
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • 4 ziemniaki
  • 500 ml bulionu warzywnego
Przepis

Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w bulionie. W drugim garnku ugotuj makaron. Tuż przed ugotowaniem ziemniaków dodaj do nich 3/4 pęczka rzeżuchy i pozostaw na ogniu do momentu zagotowania.

Całość zmiksuj, następnie dodaj śmietanę, wymieszaj i jeszcze raz zagotuj.

Zupę podawaj z makaronem posypaną rzeżuchą.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ysnk7
d2ysnk7
d2ysnk7
Więcej tematów
d2ysnk7