Zupa pieczarkowa z makaronem
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa z pieczarkami z dodatkiem makaronu i marchewki, zabielana śmietanką. Zapewniamy, że zawsze się udaje i wszystkim smakuje, zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ugotować wywar ma udku, zebrać pianę. Dodać ziele, liść oraz rozdrobnione pozostałe warzywa.
- W tym czasie obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć na masełku i dodać do zupy. Na końcu wrzucić makaron i gotować do miękkości.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wlać trochę słodkiej śmietanki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl