Trwa ładowanie...
d3ijb85

Zupa pieczarkowa z makaronem

Przepis

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa z pieczarkami z dodatkiem makaronu i marchewki, zabielana śmietanką. Zapewniamy, że zawsze się udaje i wszystkim smakuje, zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

d3ijb85
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • udko z kurczaka
  • ziele angielskie i liść laurowy
  • marchew
  • por
  • seler naciowy
  • pieczarki podsmażone na masełku
  • makaron świderki
  • sól i pieprz
  • słodka śmietanka
Przepis
  • Ugotować wywar ma udku, zebrać pianę. Dodać ziele, liść oraz rozdrobnione pozostałe warzywa.
  • W tym czasie obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć na masełku i dodać do zupy. Na końcu wrzucić makaron i gotować do miękkości.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wlać trochę słodkiej śmietanki.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Zupa pieczarkowa z makaronem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2
Share
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
Więcej tematów
d3ijb85