Zupa pieczarkowa z makaronem
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna zupa z pieczarkami z dodatkiem makaronu i marchewki, zabielana śmietanką. Zapewniamy, że zawsze się udaje i wszystkim smakuje, zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Ugotować wywar ma udku, zebrać pianę. Dodać ziele, liść oraz rozdrobnione pozostałe warzywa.
- W tym czasie obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć na masełku i dodać do zupy. Na końcu wrzucić makaron i gotować do miękkości.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wlać trochę słodkiej śmietanki.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze