Zupa pieczarkowa z knedelkami
Przepyszna zupa pieczarkowa z knedelkami, czyli kluseczkami ryżowymi, posmakuje wszystkim domownikom. Przepis jest bardzo prosty. Zupę możecie dodatkowo zabielić słodką śmietanką, będzie jeszcze smaczniejsza.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do 4 szklanek bulionu wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
- Zupę doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 45 min.
- Bułki pokroić w kostkę, zalać pozostałym bulionem, odcisnąć. Masę bułczaną połączyć z ryżem, jajami, natką oraz tymiankiem, dobrze wymieszać, dodać sól i pieprz – formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
- Knedelki wrzucić do wrzącej wody, chwilkę pogotować, wyjąć.
- Zupę rozlać do talerzy, do każdej porcji włożyć kilka knedelków.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze