Trwa ładowanie...
deidhb9
oprac. Katarzyna Gileta

Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku

Przepis

Domowe zrazy wołowe z musztardą i boczkiem mogą stać się twoim popisowym daniem. Soczyste i miękkie rolady najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami. Palce lizać!

deidhb9
3.1
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©dusiowa - stock.adobe.com
Składniki
  • 4 podłużne płaty mięsa wołowego, najlepiej z udźca
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • musztarda
  • 2 grube plastry wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przepis
  • Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek kroimy na grubą zapałkę. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, układamy na nich ogórek, cebulę i boczek, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zawijamy krótszym brzegiem tak formując mięso, żeby nadzienie rolady nie wypadało, a następnie owijamy grubą białą nicią.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim rolady. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i przekładamy do niego rolady.
  • Pieczemy do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
deidhb9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
deidhb9
deidhb9
deidhb9
deidhb9
Więcej tematów
deidhb9