Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku
Domowe zrazy wołowe z musztardą i boczkiem mogą stać się twoim popisowym daniem. Soczyste i miękkie rolady najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek kroimy na grubą zapałkę. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, układamy na nich ogórek, cebulę i boczek, doprawiamy solą i pieprzem.
- Zawijamy krótszym brzegiem tak formując mięso, żeby nadzienie rolady nie wypadało, a następnie owijamy grubą białą nicią.
- Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim rolady. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i przekładamy do niego rolady.
- Pieczemy do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze