Trwa ładowanie...
d2e33ed
d2e33ed

Ziemniaczane frytki inaczej. Chrupiące, złociste i aromatyczne

Przepis

Najlepsze frytki zrobimy z ziemniaków mączystych, w których zawartość skrobi waha się między 15 a 18 procent. Duża zawartość skrobi powoduje, że przygotowywane z nich frytki są pulchne w środku, nie są twarde i wodniste, a w dodatku bardzo dobrze się smażą.

3.7
(6 głosów)
Oceń:
d2e33ed
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Okazja:
Ziemniaczane frytki innaczej. Chrupiące, złociste i aromatyczne
123RF
Ziemniaczane frytki innaczej. Chrupiące, złociste i aromatyczne
Składniki
  • 35 dag obranych ziemniaków (na osobę)
  • 1 duża cebula
  • sól
  • zmielona kolendra
  • olej do smażenia
Przepis
  • Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki (nie myć, bo wypłucze się skrobia i frytki na pewno się nie udadzą) posolić.
  • Cebulę pokroić w kostkę.
  • Ziemniaki smażyć na złoto w sporej ilości oleju, w połowie smażenia dodać cebulę i kolendrę.

Przepis dodał użytkownik julia313

Ziemniaczane frytki inaczej. Chrupiące, złociste i aromatyczne
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2e33ed

Podziel się opinią

1
8
Share
d2e33ed
d2e33ed

d2e33ed
d2e33ed
d2e33ed