Zielona sałatka ziemniaczana
Sałatka ziemniaczana z zielonymi warzywami. Jest pyszna, zdrowa i aromatyczna. Można ją zjeść na kolację, lunch lub przygotować na spotkanie z przyjaciółmi. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 7 średnich ziemniaków
- pęczek bazylii
- 1 brokuł
- 2 garście zielonego groszku
- 120 g sera feta
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki prażonego słonecznika
Przepis
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w kostkę. Groszek i brokuł również ugotuj.
- Bazylię zmiksuj z czosnkiem i oliwą, dopraw solą i pieprzem.
- Pokrojone ziemniaki wymieszaj z bazyliowym pesto oraz brokułem, groszkiem, pokrojonym serem feta.
- Danie posyp słonecznikiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl