Zapiekanka warzywna z jajkiem. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz
Przepyszna zapiekanka warzywna z jajkami. Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Taka zapiekanka sprawdzi się na obiad lub kolację. Przepis Ewy Wachowicz.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zapiekanki
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę.
- Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę.
- Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.
- Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa.
- Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.
- Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl