Trwa ładowanie...
d3tvsmc
d3tvsmc

Zapiekanka warzywna z jajkiem. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz

Przepis

Przepyszna zapiekanka warzywna z jajkami. Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Taka zapiekanka sprawdzi się na obiad lub kolację. Przepis Ewy Wachowicz.

3.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Zapiekanka warzywna z jajkiem. sprawdzony przepis Ewy Wachowicz
Archiwum prywatne
Składniki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • kilka różyczek brokułu
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ cukinii
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka - oregano
  • sól
  • pieprz
  • kawałek twardego sera żółtego
  • listki bazylii do dekoracji
Przepis
  • Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę.
  • Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę.
  • Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.
  • Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa.
  • Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.
  • Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zapiekanka warzywna z jajkiem. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc