Z nimi przygody w kuchni już nie będą takie same. Designerskie rękawice kuchenne

Grudzień to czas, kiedy aktywność w polskich kuchniach sięga zenitu. Zaczynamy od przepysznych pierników, kończymy na świątecznych przysmakach i przystawkach na Sylwestra. Warto na ten czas uzbroić się w solidne rękawice kuchenne. Tylko czy solidne oznacza ładne? Przekonamy was, że tak!

Rękawice do pieczenia.
Źródło zdjęć: © Pixabay.com

Firma Fred & Friends przygotowała dla was coś wyjątkowego. To "łapy niedźwiedzia", albo - jak kto woli - po prostu misia. To rewelacyjny komplet rękawic kuchennych, które są gwarancją dobrej zabawy niezależnie od tego, co właśnie pichcicie. To nie tylko pomysł na zabawny gadżet kuchenny, ale również na super prezent pod choinkę. Zestaw zwiera 2 sztuki wykonane z bawełny i wzmocnione łatami silikonu.

Kolejną propozycją jest silikonowa rękawica do pieczenia marki FRED. Zaprojektowana w kształcie małpy poprawi nastrój za każdym razem, kiedy wejdziecie do kuchni. To nie tylko zabawny, ale też bardzo praktyczny produkt. Rękawica posiada 2-letnią gwarancję.

Rękawica BUILT Renzo Oven Mitt to jedna z najlepszych propozycji na rynku. Jest wytrzymała i bardzo wygodna w użyciu. Rękawica została wykonana w całości z neoprenu. Posiada obszyte ucho, dzięki któremu zawiesisz ją w każdym dogodnym dla siebie miejscu. Posiada odporność na temperaturę do 260 C. Rękawica została przebadana na obecność ołowiu i ftalanów, a także PVC, BPA, lateksu i winylu.

Silikonowa rękawica z bawełnianą wkładką marki Mastrad to jeden z najlepszych wyborów. Zawiera doskonałe połączenie dwóch cech: bezpieczeństwa i wygody. Silikon, z którego ją wykonano jest odporny na wysokie temperatury, dzięki czemu stanowi idealną ochronę dłoni. Z drugiej strony środek wypełnia bawełniana wkładka, która wpływa na komfort noszenia i pewnego leżenia na dłoni. Wszystko okraszone jest specjalną fakturą uniemożliwiającą wyślizgnięcie się naczynia z dłoni.

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia