Wytrawne gofry z ciecierzycy. Nie uwierzysz, jakie są pyszne
Gofry kojarzą nam się z wakacjami nad morzem i słodkim deserem. Ale przecież gofry równie dobrze możemy przygotować w wersji wytrawnej. Sprawdzą się wówczas jako doskonały zamiennik pieczywa na śniadanie. mamy dla was przepis Katarzyny na pyszne gofry z mąki z ciecierzycy. Po więcej smakowitych pomysłów zapraszamy na "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 jajko
- 100 g mąki z ciecierzycy (ok. 1 szkl.)
- 2 łyżki mąki graham
- pół szkl. mleka
- 1/3 szkl. wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- po dużej szczypie proszku z czarnego czosnku, soli i pieprzu ziołowego
Przepis
- W misce wymieszaj obie mąki z jajkiem, mlekiem, przyprawami i proszkiem do pieczenia.
- Masę odstaw na czas nagrzewania gofrownicy. Do masy wlej wodę, wymieszaj i smaż na natłuszczonej gofrownicy gofry.
- Gofry podawaj z ulubionymi dodatkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl