Trwa ładowanie...
d1jz0wn
19-09-2013 15:47

Wołowina po burgundzku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1jz0wn
Przepis

Wołowinę pokrój w kostki o wielkości ok. 4-5 cm. Plastry surowego boczku również na mniejsze kawałki. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę z oliwek i podsmaż na niej boczek, a następnie wołowinę. Zrób to partiami. Wołowina powinna się podsmaży,ć a nie oddać cały smak i gotować się. Tak przygotowane kawałki mięsa przerzuć do naczynia żaroodpornego. Teraz dodaj marchew w większych kawałkach, cebule i pieczarki pokrojone w ćwiartki. Przypraw solą, pieprzem i bukietem garni. Zalej całość wywarem wołowym i winem, tak aby całkowicie zakryć mięso. Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni na 3 h. Po tym czasie wołowina będzie się nieziemsko rozpadać.

Przepis poleca garspiewawkuchni.blogspot.com

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1jz0wn
d1jz0wn
d1jz0wn
Więcej tematów
d1jz0wn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj